Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2015 22:45 - Кандидатът на БСП за кмет на община Павел баня е готов да протегне ръка за общи инициативи
Автор: 1997 Категория: Регионални   
Прочетен: 322 Коментари: 0 Гласове:
0Атанас ПЪДЕВ:  Време е да кажем СТИГА на конфронтацията
Интервю на Христо Христов
Дума 27. Август 2015 , брой: 197
Атанас Пъдев е роден на 9 март 1975 г. в град Павел баня. Има магистърски степени по икономика в УНСС и по право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".
Два мандата е бил общински съветник. Повече от четири години оглавява общинската структура на БСП. На парламентарните избори през 2013 година е избран за народен представител в 42-то НС от листата на Коалиция за България в 27-ми МИР Стара Загора. По време на този кратък мандат е бил член на постоянните комисии по отбрана, по вътрешна сигурност и обществен ред.
40-годишният икономист и юрист е потомствен социалист.
 
"Няма как държава, община и инвеститор да постигнат успех, ако действат самостоятелно и без връзка помежду си"
 "Ние имаме хора, които могат, знаят и се борят първо за страната си, а чак след това за себе си"

- Какво ще добавите към визитната си картичка, г-н Пъдев?
 - Баща съм на една прекрасна 9-годишна дъщеря. Любител съм на лова и риболова. Обичам спорта и хубавите неща във всяко едно отношение.
 Държа на откритите взаимоотношения и всеки да върши това, от което разбира, а не да се правим на компетентни по всички въпроси. Държа още на точността, реда и чистотата. 
- Вече три мандата, в считаната някога за червена цитадела община Павел баня БСП е   избутана в ъгъла. Коя е причината или причините за тази далеч от оптимизма ситуация?
 - На първо място бих посочил, че с промяната на годините се променят и хората, което е естествен процес.
 Нека не забравяме и това, че три мандата представляват дванадесет години - време, през което много хора промениха мирогледа и  преценките си за света. Безвъзвратно останаха в миналото някои добродетели, а и начин на живот, които понякога спомагат, а в други случаи пречат за еволюцията на човешкия индивид.
Не съм съгласен, че БСП е набутана в ъгъла. Не мисля, че това е така! Въпреки непрекъснатите опити от много страни това да се случи, смятам, че то няма как да стане. Защото БСП е партия, която я е имало, има я и ще я има.
 Ние имаме хората, които могат, знаят и се борят първо за страната си, а чак след това за себе си.
 Всички ние знаем и помним 2003 година и това Как и Кой реши да цепи БСП в община Павел баня с една-единствена цел - докопване до властта.
 Генезисът на това, за което питате, се крие там - в 2003 година, а основният принцип, от който някой се възползва, беше: разделяй и владей. По всички линии, с всички методи и похвати, присъщи на една отминала епоха. Сториха го хора, за които си мисля, че времето им изтече.
 Няма как да бъдеш и с едните, и с другите, да злословиш по адрес на загубилия, за да се харесаш на победителя.
Да прегръщаш силния на деня, а след това да го заплюеш. Няма как да говориш против неща, в които си участвал пряко, а после да обясняваш кои били лошите и кои добрите. За такъв тип съмнителни субекти и манталитет има създадени и хубави български филми като например "Бай Ганьо!
 - В самото навечерие на предизборната кампания как преценявате шансовете си да промените статуквото? Очакванията са досегашният, вече три мандата кмет Станимир Радевски да се кандидатира отново, но вече с подкрепата на ГЕРБ.
 - Реалист съм и няма да бъде изненада, ако получим и по-добри резултати от това, което сме си поставили за цел.
 Казвам го, защото имаме зад гърба си подкрепата на социалистите. А и не само на тях - все повече са жителите на община Павел баня, които искат промяна на статуквото. Промяна във визията на общината, промяна в репутацията й. Промяна към по-добро за всяко едно населено място и към всеки жител.
 Не бих се наел да коментирам кои ще бъдат опонентите. Всеки има право, но всичко трябва да има и мяра. Надявам се разумът да надделее над емоциите и някои хора да се оттеглят  с достойнство, за да запазят добрия спомен.
 - Пред съпартийците си от БСП обявихте, че имате изготвена конкретна управленска програма за общината. Кои са акцентите в нея? Ако трябва да навлезете в детайли - имате ли готовност да откроите поне по една от болките на хората от 12-те села и градове? И не на последно място - откъде ще търсите финансиране, за да реализирате идеите си? Нали знаете, че всички на тези избори ще повтарят мантрата европроекти.
 - В съвсем телеграфен стил ще кажа, че  акцентите включват развитие на община Павел баня като туристическа дестинация; развитие на селското стопанство; обновяване общинската пътна мрежа; създаването на бази за спорт, детски площадки и облагородяването на парковите зони.
 Към всичко това ще прибавя изграждането на  нови зони за отдих; рехабилитация на минералните извори и, разбира се, създаването на условия за инвестиции и привличане на инвеститори. Те, от своя страна, ще доведат до разкриването на нови работни места.
 Колкото до финансирането, ще се използват всички възможности: европейски, национални, общински, регионални и частни. Разчитам на подкрепа от страни извън Европейската общност най-вече в областта на туризма и преработката на селскостопанската продукция.
 - Посочвате като приоритет по-нататъшното развитие на курорта, но точно в тази област държавата като че ли не проявява особени усилия. Имам усещането, че всичко е прехвърлено в полето на частната инициатива, а на общината е оставена ролята на страничен наблюдател.
 - Смятам, че усилията в тази посока трябва да бъдат синхронизирани от всички страни.
Няма как държава, община и инвеститор да постигнат успех, ако действат самостоятелно и без връзка помежду си. Ето защо имаме конкретни предложения за разрешаването на този проблем и те са на база на  финансови разчети.
 Проблемът е в цялата страна и той трябва да бъде решаван навсякъде, където има налични минерални води. В случая нямаме нищо против община Павел баня да бъде една от първите, в които промените да започнат час по-скоро.
 - През последните няколко години Павел баня влизаше в новините май само със скандалите между кмета и общинските съветници. Арестуваха кмета, областният управител отмени накуп решения на съветниците. Преди два месеца се стигна до прецедента да бъдат отменени правомощията на местния парламент, делото е насрочено за 6 октомври. Доколко е работеща тази ситуация и как, ако бъдете избран, ще я промените? Какви специалисти включи БСП в листата си?
 - У нас по традиция всеки търси вината в другите. Отминава един труден период в историята ни. Всеки, който работи, допуска и грешки. Важното е да си ги признава и да се продължава напред в интерес на хората. Не е нормално да се търсят винаги и само конфликтите и конфронтацията.
 Ние ще предложим на всички, които искат нещата най-накрая да се променят към добро, да работим заедно. Предлагаме нови и най-вече млади хора с добри професии и познания. Смятам, че имената, които сме включили в листата за съветници, са добре познати на жителите.
 
 
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 1915556
Постинги: 3322
Коментари: 2142
Гласове: 977
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30