Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2017 20:22 - Даниел Тунчев кандидат за народен представител от "БСП за България" в столичния 23 МИР.:Екипността в политиката е важна
Автор: 1997 Категория: Регионални   
Прочетен: 346 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Младежкият устрем може да бъде креативен, съзидателен, изграждащ устои и ценности, смята кандидатът за депутат
Дума 17. Март 2017 , брой: 54 Павлета Давидова
Даниел Тунчев е на 33 г. и е кандидат за народен представител от "БСП за България" в столичния 23 МИР. С номер 7 в листата. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски". Има специализации в областта на "Международното право и международните отношения", "Публичната администрация" и "Правораздаването".

- Какво ви накара да се включите в листата на "БСП за България" на предстоящите избори?
- Вдъхнови ме мащабността на програмата на "БСП за България", одобрявам изготвения Национален план за развитие на България. Виждам, че партията се развива, търси решения, изгражда система от конкретни политики за борба с безработицата и демографската криза, за насърчаване на предприемачеството, за повишаване на нивото на образование, за защита на националния интерес в областта на сигурността, за предоставяне на подобаващо на една европейска държава по качество и количество адекватно образование. БСП е единствения гарант, който отстоява важните национални приоритети. Приех номинацията като висока чест и отговорност. Убеден съм, че "БСП за България" притежава необходимия експертен потенциал да направи страната по-добро място за живеене! Това е възможност да се боря за по-справедлива, социална и равноправна държава.
Не мога да се примиря с факта, че всяка година България напускат между 35 000 и 40 000 души. Не мога да се примиря с неравноправието и класовата дискриминация; с обстоятелството, че България е на последно място в ЕС по жизнен стандарт на населението. Не съм съгласен да бъде ограбвано природното богатство на страната ми, а в същото време да гледаме навсякъде пустеещи земи. Противопоставям се на безхаберието в здравната сфера, образованието, спорта и културата. Поставям си въпросите дали е национален приоритет демографската катастрофа, вътрешната и външната сигурност на държавата ми. Виждам, че младежкият устрем може да бъде креативен, съзидателен, изграждащ устои и ценности!
- БСП обяви, че започва промяната със себе сиЕ Има ли резултат от това?
- Промяната в БСП като социално отговорна партия е промяна на модела на политическо поведение и мислене. Това е алтернатива, която може да промени държавното управление и модела на поведение на властимащите! БСП се реформира. Ставаме свидетели на мащабността на планиране на политики. Изборната победа на изминалите президентски избори и победата на ген. Радев е много добър трамплин и възможност на БСП да състави правителство. Загубата на ГЕРБ на президентския вот сложи окончателен печат върху края на кабинета "Борисов 2". Не трябва да се отпускаме. Предстои ни много работа, смятам, че БСП ще подходи разумно и няма да предаде спечеленото доверие.
- Намериха ли достатъчно млади лица място на избираеми позиции в листите на "БСП за България"?
- Подмладяването в партията е факт, в цялата страна са включени голям брой младежи. Необходимо е да се намери балансът между опита и младостта. Приемствеността трябва да се извършва плавно и това да е свързано с политика по подготовка на кадри.
- Доста се изговори за преференциалния вот. Не крие ли опасност от раздор между кандидатите?
- Не мисля, че преференциалният вот крие опасност от раздор. Той е възможност избирателите да предпочетат определена личност, а кандидатите да работят мажоритарно. По-важна обаче е цялостната изборна победа на партията. Това ще предостави възможност за ефективното реализиране на заложените цели. При срещите си призовавам всеки да гласува с номер 10 - за БСП. Това, което ни отличава от другите партии, е, че сме сплотена партия, в която от значение е отборната игра в името на ценностите, които споделяме. Екипността в политиката е важна.
- Често обвиняват младите кандидати, че са неподготвени за законодателна дейност...
- Младите лица в листата на "БСП за България" в 23 МИР са качествени хора, доказали се не само в своите професионални ангажименти, но и с конкретна политическа дейност. Всеки притежава експертни познания в дадена област. Като екип сме балансирани и се допълваме. Самият аз имам опит в сферата на гражданското, търговското, медицинското, фармацевтичното и застрахователното право. Мисля, че бих бил полезен в тези отрасли.
- В кои сфери смятате, че има нужда от законодателна промяна?
- Необходими са законодателни промени в нормативната уредба на здравеопазването. Необходима е ясна регулация и държавен контрол при разпределянето на средства за качествено здравеопазване. Работил съм за няколко частни болници и бих могъл да бъда полезен в изготвянето на законодателни инициативи в тази сфера.
Дейността в здравеопазването се ограничи в извършване на политически уволнения и назначения и изготвянето на лобистки закони. Въвеждането на пръстовите отпечатъци и скандалът с ваксините от Турция, неотговарящи на европейските стандарти, са само малка част от управленските "достижения". Специализираната доболнична помощ е рязко подценена, болничната помощ е раздута с цел кумулиране на средства. Въвеждането на пръстовите отпечатъци е неефективно и ненужно. Въвеждането на електронното досие и пациентската картотека е правилният избор. Това ще позволи на всеки пациент да регистрира прегледите си и ще отразява какво е здравословното му състояние.
Като адвокат, занимаващ се дълго време с медицинско и фармацевтично право, ще работя активно за осъществяване на социалните реформи в сферата на здравеопазването, които са насочени срещу монополизирането на пазара и осигуряване на адекватен достъп до здравна помощ.
- В програмата на БСП са заложени и промени в Наказателния кодекс. Какво трябва да се промени в съдебната система, а и свързаните с нея закони?
- Запазването и поддържането на вътрешната сигурност и обществения ред са приоритетни задачи. Като юрист и адвокат считам, че е от съществено значение намесата на правителството в защита на външната и вътрешната сигурност на българина. Нарастващата битова престъпност трябва да бъде преборена с по-ефективно прилагане на наказателните закони. Безпокойството и несигурността на българина са породени от неадекватната защита на личната неприкосновеност и неприкосновеността на собствеността.
Необходимо е да се изработи ясна и последователна Стратегия за национална сигурност, включваща система от правила и механизми за противодействие, която система да бъде адекватна на заобикалящата ни глобална среда. Необходимо е да се изработи Програма за гарантиране на суверенитета, сигурността и независимостта на Отечеството ни. Партията ни предвижда изготвянето на нова "полицейска карта", при която в районите на селата се създават нови постове, които са с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника. Друг акцент в платформата на БСП е адекватна подготовка на МВР за постигане на пълноценно и обективно разследване на престъпленията, както и качествено развитие на оперативно-издирвателната дейност срещу тежката и организираната престъпност. Модернизирането на техниката също е основополагащо за ефективното реализиране на тези политики.
Предвиждат се изменения в НК, които биха довели до засилена защита на личната собственост и на неприкосновеността на личността. Предоставен е нов прочит върху усъвършенстването на механизмите за съдебен и административен контрол върху съдебните изпълнители и по-ефективна защита на правата на гражданите, длъжници в съдебно изпълнителното производство, и др.
Реформите в правосъдната система, както и въвеждането на електронното правосъдие ще улеснят процесите на правораздаване и достъпа до правосъдие. Необходимостта от безкомпромисна и ясна политика в сферата на сигурността. Това е съотносимо с целите ни: правосъдие и справедливост за всички. Всички български граждани са равни пред закона. Този принцип трябва да се спазва. Основен приоритет пред БСП е да се бори за независимост на съдебната власт. Вмешателството и влиянието на олигархични кръгове върху съдебната преценка е пагубно и формира нов вид корупция. Моя цел е да се боря за принципа на разделение на властите и за запазване независимостта им една от друга.
- Кои според вас са приоритетите, от които БСП не бива да отстъпва?
- Фундаментални за страната ни са борбата с демографската криза, вътрешната и външната сигурност, защитата на националния интерес и политиките в областта на повишаването на доходите на българските граждани.
- Все повече млади хора избират да се реализират в чужбина, много от тях не смятат да се връщат скоро. Има ли начин този процес да бъде спрян?
- Безпринципната политика на управляващата коалиция води след себе си до задълбочаване на много сериозни проблеми. Един от тях е задълбочаващата се демографска криза. България е пред изчезване като народ и държава към края на настоящото и началото на следващото столетие. От държава тя може да се превърне в територия. Намираме се в условия на демографска катастрофа. Напоследък намаляваме с 35-40 хил. души средно годишно.
Необходимо е да подпомагаме младите семейства. Би било висша степен на престъпна безотговорност пред българския народ, ако не насърчаваме младите да останат тук, ако не се грижим за нашите баби и дядовци, ако не повишим доходите и не защитим сигурността на дома и границите си. От нас зависи да променим неглижирането на социалната проблематика и да се борим за основните социални плащания в полза на майките, децата, хората с увреждания. Социалната политика се изразява в предвиждане на данъчните облекчения за хората с най-ниски доходи и предоставяне на обезщетение на безработните.

 Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 1067800
Постинги: 2730
Коментари: 1258
Гласове: 701
Календар
«  Април, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30