Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2015 18:24 - Милчо Лалов: кандидатът за кмет на община Брегово
Автор: 1997 Категория: Регионални   
Прочетен: 272 Коментари: 0 Гласове:
0Милчо Лалов: Хората ме посочиха за свой кмет. Има още какво да бъде свършено, казва кандидатът за кмет на община Брегово
Дума 20. Октомври 2015 , брой: 241
Ваня Иванова
 
Милчо Лалов е роден през 1950 г. в гр. Брегово. Завършил е ВХТИ. През 1975 г. започва работа в консервна фабрика в Брегово, където е началник химическа лаборатория. През 1988 г. е назначен за директор на дирекция "Стопански дейности". От 1991 г. до 1999 г. е заместник-кмет на община Брегово. През 1999 г. е избран за кмет какъвто е до момента. Номерът на Милчо Лалов и на БСП в бюлетината е 4.
 
- Г-н Лалов, кмет сте на община Брегово четири последователни мандата. Горд ли сте с постигнатото?
- Бих казал, че се чувствам щастлив най-вече от свършената работа в услуга на хората, от това, че познавам всяко домакинство в Брегово. Нямам конкретен приемен ден, в който единствено да бъда на разположение на жителите. Не разбирам такъв тип управление, при което управниците са далеч и няма постоянна грижа за хората. Затова и моята предизборна кампания не е класическа - ние не агитираме, а работим с всеки човек, питаме хората за проблемите им и ги решаваме. Доволен съм от всички полезни неща, които с много труд и упоритост успяхме с моя екип да реализираме. Въпреки тези много години работа за хората в общината има още какво да бъде свършено. Проблемите не свършват, а желанието за растеж расте с всеки постигнат успех.  
- Затова ли се кандидатирате отново за кмет на Брегово?
- Хората от общината ме посочиха отново за свой кмет. Вярвам, че водеща трябва да бъде грижата за хората, защото човекът е важен и между изборите. Говоря с хората лично, вслушвам се в мнението им, и именно те ме убедиха, че трябва да продължа кметската си работа. Това бе причината да се кандидатирам за следващ мандат. Вярвам и в друго - че има разлика между ляво и дясно както в общонационалната политика, така и в местната власт. Има разлика дали страната или отделна община се управлява от дясно ориентирани партии и кметове, или от хора със социална насоченост, които като мен следват Левите стандарти за управление, които БСП прие и на които залага. Аз съм сред тези, които не измениха никога на лявата идея, защото вярвам, че над добрата инфраструктура и успешния бизнес стои само едно - хората.
- Страхувате ли се конкуренцията?
- От 1989 г. насам в Брегово БСП не е загубила нито едни избори. Това навярно респектира конкуренцията. Винаги съм се стремял да бъда професионалист, но на първо място да бъда човек. В моята ежедневна дейност като кмет съм правил всичко възможно, в рамките на правомощията си, да решавам проблемите на хората. Тези проблеми са свързани със спокойствието и сигурността, с уличното осветление, водоснабдяването, подобряването на пътищата и транспортните връзки, медицинското обслужване, ежедневното осигуряване на хляб, храна и обслужване в дома на самотно живеещите и болни хора. По време на моето досегашно управление в Брегово не оставихме никой гладен и сам. Запазихме училището, читалищата, детските градини. Такава е кметската работа - няма работно време, график и тясна специализация. Няма маловажни задачи.
 - Какво успяхте да реализирате, с кои проекти ще се похвалите?
- Брегово е едно от първите селища в страната, които започнаха да използват европейски средства още преди влизането на страната в ЕС. През 2000 г. със средства от програма САПАРД успяхме да подменим централния водопровод, чрез който получават вода няколко селища. Всичко, което сме строили в общината след това, е с европейски средства. Ние сме малка и бедна община, не можем да отделяме средства за изграждане или за обновление на инфраструктурата от общинския бюджет. Асфалтирахме пътя Делейна - Ракитница, пътя за Куделин. Обновихме и водопроводната мрежа на Ракитница. Направихме ремонт на читалището в Брегово, както и на няколко улици и осветлението в града. Построихме преходни жилища, център за настаняване от семеен тип за хора от социалния дом за възрастни с психични увреждания в село Куделин. От социални фондове сме си осигурявали средства за ремонт на детската градина в Брегово и на дома в село Балей. Години наред сме фокусирани върху социалната дейност. Поддържаме 8 социални заведения, сред които е и домашният социален патронаж, в който са записани над 1000 души. От 1 октомври имаме и обществена трапезария, в която приготвяме храна за 101 жители. Наскоро открихме клуб на пенсионера и възрастните хора вече имат къде да общуват. Грижим се за училището СОУ "Св. св. Кирил и Методий", за 6-те детски градини и подпомагаме читалищата.
- Брегово е в най-бедния регион на страната. Какви са перспективите за неговото развитие?
- Приоритети в бъдещата ми работа като кмет остават подобряване инфраструктурата в общината, решаване на екологични въпроси, ефективно усвояване на европейски средства и разширяване на трансграничното сътрудничество със Сърбия и Румъния с цел привличане на инвестиции и осигуряване на нови работни места.
 

 
 
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 1245721
Постинги: 2976
Коментари: 1400
Гласове: 773
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031