Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02 19:00 - Китай отбеляза положителна тенденция срещу вируса и си гледа другите дела
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 42 Коментари: 2 Гласове:
0 Си председателства среща на ръководството за борба с епидемията, отбелязвайки "положителни промени"

Източник: Xinhua | 2020-02-12

 Постоянният комитет на Политическото бюро на Комунистическата партия на Китай (КЗК) в сряда проведе заседание за предотвратяване и контрол на епидемията от пневмония, причинена от новия коронавирус или COVID- 19.

 

Си Цзинпин, генерален секретар на Централния комитет на КЗК, ръководи заседанието и направи важна реч.

 

ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ

 

Си каза, че епидемичната ситуация е показала положителни промени поради съгласувания усилен труд и че работата по превенция и контрол постигна забележителни резултати.

 

"Резултатите са трудно спечелен напредък, постигнат от всички страни", каза Си.

 

Отбелязвайки, че превенцията и контролът на епидемията са влезли в критична фаза, която изисква строги усилия, Xi подчерта съсредоточаването си върху приоритетите, без никакво изоставяне и засилване на превенцията и контрола в райони, където епидемичната ситуация е особено сериозна или е с по-голям риск.

 

Си поиска решителни усилия от партийните комитети и правителства на всички нива за спечелване на войната на хората срещу епидемията и ги призова да се стремят да постигнат целите и задачите за икономическо и социално развитие през тази година.

 

 

На срещата бяха акцентирани следните ключови точки за предотвратяване и контрол на епидемията:

 

- повишаване капацитета за прием в болницата, за да не оставят никого без надзор в градове с голям брой болни от треска;

 

- намаляване на процента на заразяване чрез засилване на превенцията и контрола в общностите и прекъсване на преносни пътища;

 

- подобряване на лечението на пациенти, особено в тежко състояние, чрез обединяване на силните страни в медицинските ресурси и технологиите;

 

- осигуряване на повече медицински ресурси, включително болнични легла и медицински работници в провинция Хубей, особено в град Ухан, който остава приоритетният регион;

 

- осъществява подкрепата на 19 региона на провинциално ниво в различни райони на Хубей;

 

- засилване на здравния мониторинг на връщащия се персонал в региони с голям приток на население.

 

На срещата се призоваха и за усилия за осигуряване на медицински доставки, както и за снабдяване с ежедневни нужди.

 

РЕСТОРАНТ ИКОНОМИЧЕСКА, СОЦИАЛНА ПОРЪЧКА

 

Не ключовите региони за превенция и контрол на епидемиите трябва да координират ограничаването на епидемията и възстановяването на икономическия и социален ред, се казва в срещата, като се изискват по-големи усилия за намаляване на въздействието на мерките за превенция и контрол върху живота на хората.

 

Срещата призова партийните комитети и правителства на всички нива да сведат до минимум въздействието на епидемията, за да поддържат стабилни икономически резултати, както и социална хармония и стабилност.

 

Трябва да се положат повече усилия за формулиране на политики и мерки за справяне с въздействието на епидемията. За по-добра борба с епидемията страната ще увеличи финансирането и ще въведе целеви мерки за намаляване на данъци и такси, за да облекчи напрежението на фирмите, като същевременно търси да предлага намалени лихвени проценти за заем за производителите на антивирусни материали.

 

На срещата се призова и за осигуряване на подреденото възобновяване на работата и производството в предприятията. В същото време ще бъдат предприети множество мерки за осигуряване на стабилен пазар на труда за завършилите колежи и други търсещи работа.

 

Външнотърговските компании ще получат помощ за възобновяване на работата на по-ранна дата, а финансовата подкрепа за търговията ще бъде подобрена, се казва в срещата. Легитимните права и интереси на чуждестранните инвеститори ще бъдат по-добре защитени, тъй като страната обещава повече усилия за подобряване на инвестиционната си среда.

 

На срещата се казва, че добре координират превенцията и контрола на епидемиите, а икономическото и социалното развитие е "голяма битка", както и "голям тест", призовавайки партийните комитети, правителства и ръководни служители на всички нива да поемат своите отговорности и да преминат Тестът. 
 http://www.xinhuanet.com/english/2020-02/12/c_138778351.htm
Гласувай:
0
01. 1997 - Синхуа: http://www.xinhuanet.com/english/2020-02/14/c_138783624.htm
14.02 14:12
Former Bulgarian President Rosen Plevneliev said the Chinese people have shown great courage and strength in the fight against the epidemic, which inspires full confidence in China's ultimate victory.
цитирай
2. 1997 - Синхуа: http://www.xinhuanet.com/english/2020-02/14/c_138783907.htm
14.02 21:06
Вирусната епидемия може да се отрази на някои сектори в Китай, но също така създаде възможности. Много сектори отбелязват бърз растеж през периода, включително онлайн работа, онлайн образование, онлайн здравеопазване и безконтактна търговия на дребно.

Експертите твърдят, че Китай има достатъчно политическо пространство за справяне с епидемията и че икономиката на страната остава устойчива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 1703174
Постинги: 3108
Коментари: 1780
Гласове: 878
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829