Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02 16:53 - Румен Радев: Снемам доверието си от правителството
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 146 Коментари: 13 Гласове:
-2Дума, 04 Февруари 2020

От днес официално снемам доверието от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и не носи перспектива в нашето общество. Това обяви президентът Румен Радев в изненадващо обръщение към нацията.
Държавният глава обяви, че застава редом до всички почтени български граждани, които трябва да отстояват правата си и нуждата от свобода и демокрация в държавата.
Свидетели сме на остра криза на управлението на всички нива, категоричен бе президентът. Методично се погазват закона и морала и това парализира цели сектори, ситуация без аналог в българския преход, предупреди Румен Радев.
 Инсититуции, призвани да спазват закона и да остояват демократичните институции, го потъпкват. Държавни органи си позволяват да сплашват протестиращи. Това правителство ни лишава от бъдеще като нация, каза още държавният глава и добави: На всичко това трябва да се сложи край!
Считано от днес официално снемам доверието от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и не носи перспектива в нашето обшство, обърна се Радев към гражданите на българия.
Днес делението не е между леви и десни, а между порочната власт и милионите почтени българи. В борбата за отстояване на нашите права заставам редом до вас, категоричен бе Радев. Бъдещето на България е в държава, в която гражданите не се притесняват от репресии. На младите и просветените, на честните и отрудените. На всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за доброто на България, завърши държавният глава.

Публикуваме пълния текст на изявлението на Президента:


Уважаема г-жо вицепрезидент,

Уважаеми секретари и съветници,

Уважаеми представители на медиите,

 
Скъпи сънародници,

Oт 3 години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България. За съжаление, това не се сбъдва.
Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива.
Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход.
Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност.
Разследвания на чужди медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции.
Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд, за чийто смисъл и основания българите очакваха ясни разяснения.
Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават.
Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.
Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи.
Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.
На всичко това трябва да се сложи край.
Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество.

Скъпи сънародници,

Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи. В борбата за отстояването на нашите права аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна, европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресиите, а се уповават на закона и морала.
Това е бъдещето на смелите и достойните българи! На младите и просветените, на възрастните, честните и отрудените, на всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността. За доброто на България!

 
Гласувай:
3
51. 1997 - Какво следва? Власт на БСП или на ОФ?
04.02 17:03
Наближава време за връщане на заемите, взети от Борисов. Заедно с това следва и затягане на коланите, банкови репресии и криза- като беше в Гърция. Избутването към властта на БСП ще е необходимо на свои и чужди за да даде надежда и притъпи недоволството на тези, които ще изнесат кризата на гърбовете си и джобовете, както и да обере негативите. Впоследствие, както беше при Сириза, така и управляващата след Борисов партия ще изтърпи най- тежки упреци. За да има сили да се справи, БСП може само ако създаде широка коалиция. Идеята на Георги Димитров за Отечествен фронт срещу фашизма е достатъчно плодотворна и днес.
цитирай
2. jupel - БРАВО НА Р.РАДЕВ , макар и късно се сети да ни защити истински!
04.02 17:33
ДАНО НЯМА ВЕЧЕ ПАРТИИ, ТАКА НИ Е НУЖНО ТОВА!
цитирай
3. 1997 - Докато има различни интереси, ще има различаващи се сдружения (и партии включително)
04.02 17:54
jupel написа:
ДАНО НЯМА ВЕЧЕ ПАРТИИ, ТАКА НИ Е НУЖНО ТОВА!

цитирай
4. 1997 - Много ще са против БСП
04.02 18:30
и понеже няма други, ще подкрепят бандита Бойко
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Червен фатмак.
04.02 19:39
Те му свалиха гащите, той - доверието си свалял. Аре марш в Кремъл.
цитирай
6. jupel - Защо ме карате да мисля като вас?
04.02 19:39
2. jupel - БРАВО НА Р.РАДЕВ , макар и късно се сети да ни защити истински!
17:33
ДАНО НЯМА ВЕЧЕ ПАРТИИ, ТАКА НИ Е НУЖНО ТОВА!

Аз си имам мое становище по въпроса и си го защитавам.
На хората не само на мен ни писна от ПАРТИИ...

Интереси и всичко там дъра дъра са бош лаф!
Хората не искат партии ,които правят само конфликти и КРАДАТ! То вече и няма какво.
цитирай
7. 1997 - Благодаря на jupel за интересния пример
04.02 20:33
jupel написа:
Защо ме карате да мисля като вас?
ДАНО НЯМА ВЕЧЕ ПАРТИИ, ТАКА НИ Е НУЖНО ТОВА!

Аз си имам мое становище по въпроса и си го защитавам.
На хората не само на мен ни писна от ПАРТИИ...

Интереси и всичко там дъра дъра са бош лаф!
Хората не искат партии ,които правят само конфликти и КРАДАТ! То вече и няма какво.

Значи от една страна хората мислим различно. Един блогър ( jupel) и други хора с него по един начин, аз и други хора по друг.
От друга, jupel не иска партии, защото само "дъра- дъра".
Остава неясно кой ще дъра- дъра неговото/нейно мнение в Законодателния орган? Може би сам/а?
jupel смята, че партиите крадат. Аз мисля, че крадат лица, облагодетелствани от прокарани от партиите закони. Ако един държи "Марица" и печели, то той си е бизнесмен, който се възползва от прокарани от някоя партия закони. Друга партия пък иска да не е облагодетелстван този от Марица. Ако някой подкрепя, да печели този от Марица- тогава е за статуквото. Ако е да не печели, значи е опозиция. Добра, ама ако няма партии, кой в НС ще промени закона за да не печели този от Марица? Ами, като няма партии, които "дъра- дъра", защо ни е парламент? Отделните министерства, с министри, назначени от Негово величество или Негово светейшество, или Негово Превъзходителство посланика ще изтъкват проблемите и решенията им и същият този Негово величество или Негово светейшество, или Негово Превъзходителство посланика ще решава кое е добро и кое лошо.
Сега остава да решим, кой да замени партиите: Негово величество или Негово светейшество, или Негово Превъзходителство посланика?
Аз съм за партийна система и демокрация.
цитирай
8. 1997 - Винаги ми е било смешно самомнението ти, че можеш да кажеш нещо важно
04.02 20:37
slavimirgenchev1953 написа:
Те му свалиха гащите, той - доверието си свалял. Аре марш в Кремъл.

и че някой изобщо би те послушал.
(На Пловдивската гара има един психично болен, който важничи, услужва, отваря врати, разпорежда се в някакъв свой свят)
цитирай
9. rosiela - РЕЧЕ АНИТА ЛУДАТА!
04.02 21:51
jupel написа:
ДАНО НЯМА ВЕЧЕ ПАРТИИ, ТАКА НИ Е НУЖНО ТОВА!

цитирай
10. 1997 - Румен Радев: Снемам доверието си от правителството
05.02 10:44
В правителството никой няма доверие, но някои по- ограничени хора го намират за алтернатива. Колкото тиквата е алтернатива на картофите.
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Смей се, палячо.
05.02 17:36
1997 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
Те му свалиха гащите, той - доверието си свалял. Аре марш в Кремъл.

и че някой изобщо би те послушал.
(На Пловдивската гара има един психично болен, който важничи, услужва, отваря врати, разпорежда се в някакъв свой свят)

цитирай
12. 1997 - Властта продължава да взема нови заеми Ще теглят още 200 млн. лв., с тях дълговете набъбват до 600 млн. лв. само от началото на годината
05.02 19:05
1997 написа:
Наближава време за връщане на заемите, взети от Борисов. Заедно с това следва и затягане на коланите, банкови репресии и криза- като беше в Гърция. Избутването към властта на БСП ще е необходимо на свои и чужди за да даде надежда и притъпи недоволството на тези, които ще изнесат кризата на гърбовете си и джобовете, както и да обере негативите.


Дума, 05 Февруари 2020
Още 200 милиона лева дълг под формата на държавни ценни книжа ще бъде поет през втората седмица на февруари. Това става ясно от публикация на сайта на Българската народна банка (БНБ) за предстоящ на 10 февруари аукцион. Министерството на финансите, оглавявано от Владислав Горанов, ще предложи книжа със срочност от пет години (с падеж на 15 януари 2025 година) при фиксиран лихвен процент от 0,01 на сто.

Това ще е трета емисия само в рамките на по-малко от месец и половина. Държавата вече е изтеглила от вътрешния пазар общо 400 млн. лв. Първия път чрез 5-годишни ДЦК, а втория - чрез 10,5-годишни. И при по-малкия матуритет беше постигната отрицателна доходност от минус 0,11%, а при втората - рекордно ниската положителна доходност от 0,13%.

За тази година България може да поеме нов дълг от общо 2 милиарда и 200 милиона лева. Ако поръчките в предстоящата през следващата седмица емисия бъдат одобрени, страната ни вече ще емитирала нов дълг за 600 милиона лева само от началото на годината.

По данни на БНБ през тази година предстоят плащания по падежи и лихви на обща стойност 1,19 млрд. лв., като става въпрос само за емисиите на вътрешния пазар. През тази година падежира и един външен заем за 165 млн. евро, взет през 2013 г.
цитирай
13. 1997 - Как да избегнем и тази мина? Гадове!
06.02 11:05
Парламентът одобри окончателно промените във валутния закон, с които се изменя и Закона за Българската народна банка.
Управляващите увериха, че това е чисто техническа процедура.
Според управителя на БНБ Димитър Радев поправката е нужна, защото в противен случай процесът към присъединяване на България към еврозоната ще спре поради чисто процедурни причини.
За да се тушира създалото се напрежение, в края на миналата седмица, парламентът прие и решение, с което дават мандат на преговарящите да приемем еврото само и единствено, ако това стане при сега фиксирания валутен курс- 1.95583 лева за 1 евро.
Ако някоя страна от еврозоната иска нещо друго, то тогава преговорите ще спрат.
Приетите поправки предвиждат още митническите служители да имат права и на данъчни инспектори. Те, от своя страна, няма да могат да напускат страната с повече от 30 хиляди лева в себе си.
Автор: Камелия Цветанова
Прочети още на: https://www.dnes/politika/2020/02/06/tehnicheska-popravka-kursyt-na-leva-kym-evroto-niama-da-e-fiksiran.438229?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 1703189
Постинги: 3108
Коментари: 1780
Гласове: 878
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829