Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2018 21:30 - Медведев ще действа според"суперуказа"на Путин.Президентските поръчения сапо-високи доходи,по-висока продължителност на живота,двойно по-ниска бедност
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 117 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.05.2018 21:39


Дума 9. Май 2018 , брой: 87 Михаил Мошкин  "Взгляд"
Дмитрий Медведев запазва поста глава на правителството и след 7 май. Що се отнася до неговия екип, вече може да се предположи какви задачи ще му постави президентът. За конкретните задачи ще бъдат избрани конкретни изпълнители. Както се очаква, задачите ще бъдат поставени в един "суперуказ" - за рязко повишаване на доходите и като цяло равнището на живот на руснаците.
Ако оставим настрана слуховете и изтеклата информация, то, както отбелязват експертите, в полза на назначението, по-точно преназначението, на досегашния премиер има сериозни доводи.
Предпоставките той да остане министър-председател са достатъчно високи.

Първо, той е професионалист

Тук трябва да отчетем и времето, в което бе президент, и времето начело на правителството. И, съответно, трябва това да е абсолютно предан човек и абсолютно подготвен човек.
На всеки друг човек, който дойде на тази длъжност, ще му е необходимо време, за да събере в едно всички части на икономическото управление на държавата. При Медведев всичко това е събрано и то отдавна", отбеляза в коментар за в. "Взгляд" политологът Андрей Колядин. Политолозите още през март предсказваха в разговор с в. "Взгляд", че Дмитрий Медведев ще остане на поста си. По оценка на експертите, главното очакване от новия екип (или от обновения екип на Медведев) -

това е приемственост на курса

Но това категорично няма да е стагнация, а пробив, ако отчитаме новите призиви и изпълнението на задачите, които президентът постави в посланието си пред Федералното събрание.

Веднага след встъпването в длъжност и още преди формирането на правителството следва да се очаква, че обновеният Министерски съвет ще получи указания. Така беше на 7 май 2012 г., когато Владимир Путин, встъпвайки в длъжност, веднага даде 217 поръчения на правителството. Поръченията бяха формулирани в знаменитите майски укази. Напълно вероятно е сега да не бъдат подписани 11 указа, а един.

Във всеки случай в публикувания още на 16 март списък с поръчения за изпълнение от посланието към Федералното събрание е казано директно: администрацията на президента до 15 април "ще обезпечи разработка на проектоуказ на президента на Руската федерация". Именно указ, а не укази. Но, съдейки по това, какво трябва да съдържа този документ, става дума за "суперуказ".

Вероятността да се появи "суперуказ" е висока - като се има предвид, че Путин говори за това и на пресконференцията веднага след изборите, и на конференциите след провеждането на тези избори, припомня с. директорът на Центъра за политологически изследвания на Финансовия университет Павел Салин пред "Взгляд". По негово мнение "суперуказът" трябва да определи нито повече, нито по-малко

дългосрочното национално развитие до 2024 г.

В списъка поръчения на Путин като първа от тези цели е указано увеличение на населението, повишение на очакваната продължителност на живота до 78 години до 2024 г. и 80 години до 2030 г.

Втората точка се отнася до "Повишение на равнището на живот на гражданите, устойчив растеж на реалните доходи и ръст на равнищата на пенсиите над инфлацията, двойно намаляване на нивото на бедност в страната".

Така формулирани, първите две точки говорят за отдавнашна идея на Путин - за защита на народа. А от това следва макроикономическа задача: "Влизане сред петте най-големи икономики в света, в това число обезпечение на темпове на растеж над световните".

По-нататък е упоменато "Осигуряване комфортна среда, включително подобрение на жилищните условия на не по-малко от пет милиона семейства годишно". Отделен пункт се отнася до създаването на условия за самореализация на гражданите, в това число формиране на механизми за търсене и поддръжка на таланти.

Не е трудно да се забележи, че всичко това са онези задачи, които Путин възложи в първата, "невоенната", част от мартенското си послание.

И така, пред нас са предимно въпроси от социално-икономически план, отбелязва Павел Салин.

 Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 1344462
Постинги: 2982
Коментари: 1429
Гласове: 778
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031