Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2017 20:09 - Манипулация и фалшификация.Какви "истини" ни сервират властимащите и слугинажите им
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 117 Коментари: 0 Гласове:
3Дума 29. Ноември 2017 , брой: 234 Доц. д-р Стоян ВЛАЙКОВ
Прекален светец и Богу не е драг. Прекален слугинаж и Бойку не е мил. Така стана с Димитър Главчев. От прекалено сервилничене пред Бойко Борисов, за да го опази като цербер от опозицията, изхвръкна от председателския стол на парламента "с достойнство и морален акт". Бях решил да почерпя с малка боза всеки, който ми каже, че е видял Главчев да се усмихва, но каквото той сам си направи, и Господ не можеше да му го стори.

Какво казаха Мария Захарова и проф. Иво Христов

През ноември т.г. колкото резили имаше, толкова дъжд не е валяло, а медиите се преситиха от злорадство, интриги и скандали, и охотно ги раздухваха. Освен че охулиха Октомврийската революция, те надигнаха вой и по повод спасяването на българските евреи. Канонадата бе срещу Мария Захарова, говорителка на руското външно министерство, която била казала, че Червената армия е спасила българските евреи. Но не бяха пощадени Путин, Лавров и всичко руско. Тон даде нашето външно министерство с нота: когато българските депутати и Светият синод спасяваха българските евреи, Червената армия беше на хиляди километри. Медиите започнаха да повтарят тези думи с такава злост, сякаш Цв. Цветанов е плюл в устите им. А Цветанка Ризова вреше и кипеше от негодувание.
Но Мария Захарова не е казвала такива думи. Точният израз е: "В годините на Втората световна война благодарение на нашите воини бе предотвратена депортацията на евреите от България..." От последвалите обяснения на руското посолство стана ясно, че разгромът на хитлеристите при Сталинград и обратът във войната са допринесли българската общественост, интелектуалци и духовници да се противопоставят решително на депортацията на евреите, имали са по-силни мотиви, подбуди и дързост. Но това мина покрай честните уши на тв водещите. Продължават да повтарят изопачения смисъл на руската декларация.
Безброй хули отнесе и проф. Иво Христов. Приписаха му, че се съгласил с думите на Захарова и че нарекъл 80% от българите дебили, които не могат да се подписват. Да видим какво точно е казал проф. Христов: "Скандалът с М. Захарова, говорителка на руското външно министерство. Класика в жанра! Като отчетеш, че 80% от населението са дебилНи и не могат да се подписват..." Може да се отнася за населението на земното кълбо, което не би било невярно. А латинската дума "debilis" означава "слаб". Така ли реагираха праведните медии, когато Борисов нарече Таско Ерменков "ахмак" и даже охули майка му, което е признак на ниска култура?

Кой е "недоносчето"?

Наскоро автор във вестник се нахвърли върху Тодор Живков за диктаторското му управление и припомни думите му, че социализмът е бил недоносче (изведени даже в подзаглавие). И това не е точно. На пленум на ЦК на БКП Живков очертава няколко основни направления на икономическото развитие и въвеждането на съвременни ефективни технологии, деликатно даже подхвърля и за икономически връзки с европейски страни. И тогава той казва: ако не изпълним тези условия и мероприятия, социализмът ще се окаже едно недоносче. Огромна е разликата между твърдението на автора и истинските думи на Живков.

Проклетият "Червен октомври"

Един бивш милиционер, сценарист, тв водещ, депутат, внук и син на комунистически функционери и на основатели на партийни организации, отвсякъде бивш, се зае да пророкува какво би станало в света, ако не бе се случил Червеният октомври. И пише: нямаше да има германски милитаризъм, нито хитлеризъм, нито Втора световна война. Наивник! Както бе намерен повод за Първата световна война, така щяха да изпекат друга провокация за следваща световна война. Германският милитаризъм нямаше да се примири в своите тесни рамки и с малко колонии. Още канцлерът Ото фон Бисмарк (1815-1898) казва, че който владее Прага, той ще владее Източна Европа и Русия. Затова първата жертва на Вермахта бе Чехия (1939). Не е случайно, че националсоциалистическата партия в Германия е образувана в 1919 г. и веднага еврейското банкерство в Европа и САЩ започва да я подхранва. И без Червения октомври Германия пак щеше да присвои Судетската област, след това и Чехословакия, и по-нататък се знае какво щеше да последва. По-добре г-н Росен Петров да беше пророкувал какво би станало със света, ако не бе Първата световна война, защото и Февруарската, и Октомврийската революция са следствие от нея (макар че в историята няма "ако").

А истинските превратаджии?

На 11 ноември предаването на БНТ "История Бг" бе на тема "Кимон Георгиев - човекът на всички времена". Добре го обругаха участващите в дискусията: "превратаджия", "мрачна фигура", "най-мразеният", "предател", "вечният превратаджия" и т.н. Авторите от фейсбук бяха още по-изобретателни. Характеризиран бе като човека на три преврата - 1923, 1934, 1944 г. Но не до Кимон Георгиев френският писател Ромен Ролан изпраща телеграма: "Г-н Цанков, още ли не сте полудели!"(1925). Така бяха прикрити истинските превратаджии - проф. Александър Цанков и генералите Иван Вълков и Иван Русев, организатори на белия терор, отговорни за обезглавяването на законния министър-председател Ал. Стамболийски и гаврата с тялото му, потушили с жестокост Юнското въстание на земеделците и работническо-селското Септемврийско въстание. Кимон Георгиев оглавява първото правителство след 9 септември 1944 г., след това на два пъти е министър в социалистическото правителство. Той води преговорите за нашата страна в Париж след Втората световна война и с гаранцията на Вячеслав Молотов, министър на външните работи на СССР, успява да запази границите на България. А гърците са искали целите Родопи. Организира електрификацията на страната като министър на енергетиката. Това не могат да му простят днешните лъжедемократи, либерали и монархисти. И ни навират какъв е бил по-рано. А те какви са били преди 10 ноември 1989 г.?

Шпионската телеграма

Неотдавна се появи възмутителна публикация, пълна с фикции. Известна авторка, дъщеря на още по-известен писател (покойник), бивш председател на СБП, надмина всякакви манипулации и лъжливи внушения от всички други антикомунисти. Макар да не е страдала от "комунистическото мракобесие", тя чертае картина, съперничеща на Средновековната инквизиция. Разказва авторката в седмичен вестник как неин познат кандидатствал за морското училище във Варна, но му открили сърдечна аритмия и го декласирали. Преживял тежко отказа, той отива в пощата и изпраща телеграма на родителите си "Откриха сърцето ми". Служителката обаче отказала да приеме телеграма с такъв текст. Какво е имала предвид не се знае, авторката на статията също не знае, но чертае злокобна картина. Започнала "словесна престрелка", служителката била непреклонна и младежът променил текста. Тук започват злобните измислици на авторката: че тази служителка "очевидно" е имала инструкции от тайните служби какъв текст може и не може да се изпраща. Тази телеграма й изглеждала като таен шифър и тя щяла да бъде уволнена, ако приеме съобщението. Шпиономанията била на всички нива в тоталитарното общество, всяка стъпка била следена, даже и на юношите. Този младеж веднага бил проумял, че съществува паралелна действителност. Това са все привидения на госпожата. "Днес вече сме забравили тези дребни детайли, които съпътстваха живота ни през онази мрачна епоха на шизофренична подозрителност, мания на преследване и непробиваеми бетонни идеологически стени", продължава разсъжденията си авторката. И отива още по-нататък, че "сърцето е нещо съкровено, то е средище на духа, център на нашата духовна същност, то е съкровищницата", но и това именно съкровище трябвало да бъде поставено под контрол от системата.
Не съм чел по-елементарна, по-плиткоумна и по-недостоверна манипулация. Шпиономанията в капиталистическите страни беше много по-жестока и перманентна. Да си припомним преследването на интелектуалци в САЩ от Комисията за разследване на антиамериканска дейност на Маккарти, вкл. геният на киното Чарли Чаплин, талантливият актьор Робърт Редфорд и др. Свободно ли бяха пускани европейски и американски граждани да посещават социалистическите страни? Чрез тази "шпиономания" у нас бяха предотвратени терористични атаки, саботажи и убийство, не се допусна разпространение на наркотични вещества, за каквито случаи зная.
Интересно как бащата на тази жена е работил като професор в научен институт, членувал е в БКП (от 1946 г.), бил е председател на СБП, написал е романите "Тютюн" и "Осъдени души" в тази "шизофренична подозрителност, мания на преследване и непробиваеми идеологически бетонни стени"? И как тя е оцеляла, че даже се е изучила и е писателствала в тази "паралелна действителност"?

Властелин ли е властелинът на пръстените?

Властелинът на пръстените ряпа да яде. Никакъв властелин не е, той е безпомощно пеленаче пред Владимир Путин. Какво е направил Властелинът на пръстените, освен да хвърчи? А вижте какво направи Владимир Владимирович: обърка изборите за президент на САЩ и прати Хилъри Клинтън в девета глуха; предизвика референдум в Каталуния и правителствените глави в Испания щяха да получат инфаркт; направи военен преврат в Зимбабве и прати президента Робърт Мугабе под домашен арест; предизвика наводнения в Гърция; извърши няколко катастрофи в България, при които загинаха невинни жени и мъже, даже незрящи. И всички правителствени глави и коментатори са така убедени в руските злодейства и така охотно говорят, че започвам да се съмнявам дали мислят. Не остана по-назад и премиерката на Великобритания Тереза Мей. Този "Брекзит", който тя желаеше така страстно, й вгорчи живота, че чак оставката й поискаха. И тогава Владимир Владимирович я спаси - той е предизвиквал всички конфликти в света, той е виновникът за "Брекзит". За да бъде интригата по-тлъста, прикачиха му като съучастник и президента на Венецуела Мадуро. Защото и той не слушка САЩ. Нито един друг от Латинска Америка, само Мадуро, защото трябва да се намери повод да бъде свален.
Пък българските момичета луднаха да стават мажоретки. А американките лазаруват ли? Не, защото не е американско. А какво демонстрират нашите мажоретки? Нищо, но е американско. Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 1245721
Постинги: 2976
Коментари: 1400
Гласове: 773
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031