Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02 22:17 - Американският колеж по педиатрия: Джендър идеологията е злоупотреба с децата
Автор: 1997 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 256 Коментари: 0 Гласове:
1Дума 12. Февруари 2018 , брой: 29 
Американският колеж по педиатрия публикува на сайта си становище срещу джендър идеологията, подписано от президента на колежа Michelle A. Cretella, вицепрезидента Quentin Van Meter и от професора по психиатрия в Медицинското училище "Джон Хопкинс" Paul McHugh. Американският колеж по педиатрия (АСР) със седалище във Флорида е национална организация на педиатри и други здравни специалисти в САЩ, посветени на здравето и благополучието на децата. ACP има членове в 47 щата и в няколко страни извън САЩ.

Американският колеж по педиатрия приканва здравните специалисти, преподавателите и законодателите да отхвърлят всички политики, които карат децата да приемат като нормален живот химическата и хирургическата промяна на противоположния пол. Фактите - не идеологията - определят реалността.
1. Човешката сексуалност е обективна биологична двоична черта: "XY" и "XX" са генетични маркери за мъж и жена. Човешката сексуалност е двоична по дизайн, с очевидната цел да пребъде възпроизвеждането и процъфтяването на нашия вид. Изключително редки нарушения на сексуалното развитие са всички медицински идентифицируеми отклонения от сексуалната двоична норма и са правилно признати като нарушения на човешкия дизайн. Лицата с такива отклонения (наричани също "интерполови") не представляват трети пол.
2. Никой не се ражда със социален пол (джендър). Всеки се ражда с биологичен пол. Социалният пол (джендър - осъзнаване и чувство за себе си като мъж или жена) е социологическа и психологическа концепция, не обективно-биологична. Никой не се ражда с осъзнаването си като мъж или жена; това осъзнаване се развива с течение на времето и, както и всички процеси на развитие, може да бъде дерайлирано от субективните възприятия, взаимоотношения и неблагоприятни преживявания на детето от ранна детска възраст. Хората, които се идентифицират като "чувстващи се като противоположния пол" или "някъде между тях", не включват трети пол. Те остават биологични мъже или биологични жени.
3. Убеждението на човек, че той или тя е нещо, което не е, в най-добрия случай е знак за объркано мислене. Когато здравословно биологично момче вярва, че е момиче, или здраво биологично момиче вярва, че е момче, съществува обективен психологически проблем, който се крие в ума, а не в тялото, и трябва да се третира като такъв. Тези деца страдат от дисфория на пола. Дисфорията (GD), посочена по-рано като нарушение на половата идентичност (GID), е признато психично разстройство в най-новото издание на Диагностичния и статистически наръчник на Американската психиатрична асоциация (DSM-5). Психодинамичните и социални теории за обучение на GD/GID никога не са били опровергани.
4. Пубертетът не е болест, а хормоните, блокиращи пубертета, могат да бъдат опасни. Обратими или не, те предизвикват болестно състояние - отсъствието на пубертет - и възпрепятстват растежа и плодовитостта на предишното биологично здраво дете.
5. Според DSM-5, 98% от социално-половите (джендър) объркани момчета и 88% от социално-половите (джендър) объркани момичета в крайна сметка приемат биологичния си пол след естествено преминаване през пубертета.
6. На предпубертетни деца, диагностицирани с полова дисфория, могат да бъдат давани блокери на пубертета от 11-годишна възраст и ще изискват хормони на кръстосани полове в по-късното юношество, за да продължат да се представят за противоположния пол. Тези деца никога няма да могат да заченат каквито и да е генетично свързани деца, дори чрез изкуствена репродуктивна технология. В допълнение, кръстосано-половите хормони (тестостерон и естроген) са свързани с опасни здравни рискове - включително, но не само, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, кръвни съсиреци, инсулт, диабет и рак.
7. Степените на самоубийство са почти двадесет пъти по-високи сред възрастните, които използват хормони на кръстосани полове и се подлагат на операция за смяна на пола, дори и в Швеция, която е сред най-утвърдените страни за LGBTQ. Кой състрадателен и разумен човек би осъдил малките деца на тази съдба?
8. Карането на децата да вярват, че химическите и хирургическите методи за смяна към противоположния пол са нормални и здравословни, е злоупотреба с деца. Подкрепата на несъответствието между половете като нормално чрез публичното образование и правните политики ще обърка децата и родителите, което ще доведе до това повече деца да се насочват към "половите клиники", където ще им бъдат давани лекарства, блокиращи пубертета. Това, на свой ред, практически гарантира, че те ще "избират" живота си от канцерогенни и иначе токсични хормони от кръстосано-половите органи и вероятно ще поискат ненужното хирургично осакатяване на здравите части от тялото си като подрастващи.

Превод Ивелин Илиев
EuroChicago.com
(с малки съкращения)

 Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 1269506
Постинги: 2979
Коментари: 1404
Гласове: 777
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930